Problem - nikt nie wie o co chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem - nikt nie wie o co chodzi
Witam
Auto: Vw Golf 1.6 16V 2001
Raz juz przedstawialem problem z moim autem jednak nie uzyskalem odp, jako osoba mocno zdesperowana napisze wiec jeszcze raz.
Jezdze po warsztatach i nikt mi nie moze pomoc. Nikt nie wie co jest nie tak. A wiec: na biegu jalowym jak samochod ma juz swoja optymalna temp. zaczyna nie rowno chodzic, ma za niskie obroty - 600 rpm/m, caly sie trzesie. Raz na jakis czas wyskakuje blad cheeck engine - samochod przestaje palic na jeden cylinder. Musze go wylaczyc na kilka min i pozniej jes OK. Na komputerze wyskakuje blad na 3 cylindrze - cewka zaplonowa - byla wymieniana na nowa, nic nie pomoglo - takie same problemy.
Czy wiecie co moze byc nie tak? Ew zaklad gdzie mogli by mi pomoc (trojmiasto)
Z gory bardzo dziekuje.
Auto: Vw Golf 1.6 16V 2001
Raz juz przedstawialem problem z moim autem jednak nie uzyskalem odp, jako osoba mocno zdesperowana napisze wiec jeszcze raz.
Jezdze po warsztatach i nikt mi nie moze pomoc. Nikt nie wie co jest nie tak. A wiec: na biegu jalowym jak samochod ma juz swoja optymalna temp. zaczyna nie rowno chodzic, ma za niskie obroty - 600 rpm/m, caly sie trzesie. Raz na jakis czas wyskakuje blad cheeck engine - samochod przestaje palic na jeden cylinder. Musze go wylaczyc na kilka min i pozniej jes OK. Na komputerze wyskakuje blad na 3 cylindrze - cewka zaplonowa - byla wymieniana na nowa, nic nie pomoglo - takie same problemy.
Czy wiecie co moze byc nie tak? Ew zaklad gdzie mogli by mi pomoc (trojmiasto)
Z gory bardzo dziekuje.
jak nbie zrobia to nie płacisz - bo zgłaszajac samochód z usterką żeby obciażyć kosztami muszą naprawić.orzel23 pisze:Boje sie tylko, ze nie pomoga, a beda kazali zaplacic jak za zboze
wskazuje to moze nie na cewkę a na zasilanie cewki - należałoby sprawdzić przewody dochodzące do niej.orzel23 pisze:Raz na jakis czas wyskakuje blad cheeck engine - samochod przestaje palic na jeden cylinder. Musze go wylaczyc na kilka min i pozniej jes OK. Na komputerze wyskakuje blad na 3 cylindrze - cewka zaplonowa - byla wymieniana na nowa, nic nie pomoglo - takie same problemy.
to znowu wskazuje n awypadanie jednego zapłonu czyli cewkęorzel23 pisze:ma za niskie obroty - 600 rpm/m, caly sie trzesie.